Veelgestelde vragen over Mente Autisme

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn binaural beats of auditieve stimulatie?

Het woord binauraal betekent "twee oren". Het gevoel van auditieve stimulatie treedt op wanneer twee geluiden van bijna dezelfde frequenties aan elk oor worden gepresenteerd met een stereohoofdtelefoon of -luidsprekers. Het brein integreert de twee signalen en produceert een gevoel van een derde geluid, de binaurale slag of neurofeedback. Dus, als 210Hz in het ene oor pulseert en 200Hz in het andere, verwerken de hersenen de twee geluiden tot een 10Hz-frequentie, namelijk het verschil tussen de twee frequenties. De binaural beats zorgen er vervolgens voor dat de hersengolven resoneren in overeenstemming met de beat. Met Mente Autism worden auditieve stimulatiefrequenties geproduceerd volgens de hersenfrequenties van het EEG. Door auditieve stimulatie op een bepaalde frequentie te creëren, worden de hersenen geactiveerd om op dezelfde frequentie te resoneren, waardoor automatisch hersenactiviteit in het respectievelijke frequentiegebied wordt geïnduceerd.

Hoe verschilt Mente Autism met standaard neurofeedbacksessies in de kliniek?

Hoe kan het werken zonder de coaching van professionals en zonder de hulp van beelden? Mente Autism gebruikt dezelfde als in geavanceerde neurofeedbacksessies in de kliniek. Mente Autisme produceert op maat gemaakte auditieve stimulatie, gebaseerd op de fundamenten van neurofeedback. Het is ontworpen om thuis te worden gebruikt met minimale begeleiding door getrainde therapeuten. Elke sessie produceert een dagelijks rapport dat wordt geüpload naar een beveiligde server. Alle sessies kunnen dagelijks door het kind thuis worden gedaan en een medische professional kan de resultaten van de sessies controleren via ons online platform vanuit elk deel van de wereld, als toestemming van de ouder/verzorger is verleend.

Mente Autisme interfereert met andere therapieën?

Nee. Mente Autisme is niet-invasief en elke sessie traint het de hersenen om rustiger en geconcentreerd te worden, wat resulteert in kalmere communicatie die wordt waargenomen bij de gebruikers. De sessies staan niet in de weg van andere therapieën die het kind ondergaat; en zou eigenlijk alleen maar voordelig kunnen zijn.

Hoe lang duurt het voordat het effect van het Mente Autisme wordt opgemerkt en duidelijk wordt opgemerkt, d.w.z., na hoeveel keer dragen van Mente zullen de ouders van het kind een verschil opmerken?

Het opkomen van de gunstige effecten van Mente Autism is uniek voor elke gebruiker. Ieder individu ervaart een persoonlijk en ander effect; als basislijn is echter een aanpassingsproces van vier tot acht weken gebruik nodig voordat een gunstig effect wordt waargenomen. Dit aanpassingsproces kan afhankelijk van verschillende aspecten, waaronder de ernst van de medische toestand, leeftijd en plasticiteit van de hersenen, minder of langer duren. Opgemerkte veranderingen zijn: Langere concentratie en meer aandacht -Meer kalmte en vermindering van driftbuien -Verhoogde affecties -Betere verbale vaardigheden -Verbeterde slaappatronen

Moet ik mijn kind stil laten zitten tijdens de therapiesessie?

Idealiter zou je kind zo min mogelijk moeten bewegen.

Kan mijn kind tijdens de 40 minuten durende sessie eten, spelen of andere activiteiten doen?

Hoewel het kind normale activiteiten kan uitvoeren, wordt aanbevolen dat het kind niet eet gedurende de 40 minuten durende sessie. Activiteiten waarbij je kind moet luisteren onderbreken echter de reactietijd van je kind voor de sessie en moeten daarom worden vermeden.

Zijn er bijwerkingen?

In onze ervaring zijn we geen patiënten tegengekomen die last hadden van onvoorziene neveneffecten zolang de therapie wordt gebruikt volgens de instructies in de gebruikershandleiding. Niettemin mag het product niet vaker dan eenmaal per dag worden gebruikt, omdat dit de gebruiker hoofdpijn kan bezorgen.

Kan mijn kind andere geluiden horen tijdens het gebruik van het Mente Autisme-systeem?

Je kind zou tijdens de sessie geen andere auditieve bronnen moeten kunnen horen, omdat de auditieve stimulatie van de Mente een centraal onderdeel van de behandeling vormt. De meegeleverde oortelefoons moeten worden gebruikt.

Wat gebeurt er als mijn kind stopt met het gebruik van het apparaat?

Als een dag wordt gestopt, zijn de effecten minimaal. Als de therapiesessies echter voor langere perioden worden gestopt, zal het kind niet meer profiteren van de behandeling.

Wat doet Mente met alle gegevens die het verzamelt?

Alle gegevens worden opgeslagen in ons beveiligde cloudsysteem nadat de gebruiker zijn goedkeuring heeft gegeven. Patiënten hebben volledige toegang tot die gegevens en de rapporten die dagelijks worden gegenereerd. Alle patiëntgegevens worden gescheiden van de persoonlijke gegevens van de klant opgeslagen.

Is Mente Autisme een remedie?

Hoewel Mente Autisme geen remedie is voor autisme, is het aangetoond dat het de symptomen van autisme beheerst. Net als andere benaderingen van neurofeedback is het complementair aan andere therapieën.

Welk type sensoren worden gebruikt?

Vijf top-of-the-line sensoren worden gebruikt om EEG-acquisitie van optimale kwaliteit te garanderen. De sensoren gebruiken de nieuwste elektroden met lagere impedantie en deze genereren veel minder ruis. De sensoren hebben de ISO 10993-1 biocompatibiliteitstest doorstaan. Voorsensor: • Droog oppervlak voor de huid van de gebruiker • Bestaat uit een geleidend membraan waarachter zich elektrodegel bevindt die typisch wordt gebruikt in klinische EEG-systemen • Gedempte sensoroppervlak voldoet beter aan onregelmatige lichaamsoppervlakken dan metalen schijven • Geluidsarme geleiding tussen lichaam en sensor • Stabiel Ag / AgCl-interface • Impedantie 10 - 100 K op ongeprepareerde huid Achtersensor: • Nieuwe vorm die is geoptimaliseerd voor gebruik onder haar en hoofdhuidcontact • Speciale zilvercoating zorgt voor optimale geleiding van het oppervlak van de sensor voor de best mogelijke signaaltransductie • Flexibel materiaal vlakt veilig af onder druk - geen harde metalen pinnen • Flexibele poten glijden onder haarlokken voor contact met de hoofdhuid • Impedantie 100 - 2000 K op ongeprepareerde hui.d Opmerking over Flex-sensoren, de Flex-sensor is zo ontworpen dat de flexibele poten door het haar naar de hoofdhuid gaan. Het moet met lichte druk op het hoofd worden geplaatst, net voldoende druk om de hoofdhuid stevig aan te raken. De Flex-sensor is zodanig ontworpen en gestructureerd dat de benen naar buiten bewegen en vlak tegen het hoofd kunnen. Het is echter niet nodig om voldoende druk uit te oefenen om de sensoren aanzienlijk af te vlakken tegen de hoofdhuid. Ze vereisen slechts voldoende druk, zodat de tips de hoofdhuid raken en niet kunnen glijden. Meer druk dan nodig verhoogt alleen het ongemak en vermindert de effectieve levensduur van de sensor. Het kan helpen om een ​​tot vijf minuten te wachten nadat de sensor op het hoofd is geplaatst voordat u verdere aanpassing (aan de hoofdband) probeert uit te voeren om het signaal te stabiliseren. De contactweerstand van de elektrode daalt na enkele minuten aanzienlijk bij contact, waardoor het gemakkelijker wordt om mee te werken. Het is nooit nodig om hard op de sensor op de hoofdhuid te drukken of plat te drukken - dit zal het signaal niet verbeteren, zal onnodig ongemakkelijk zijn en de sensor vroegtijdig verslechteren.

Hoe gaat Mente Autisme om met artefacten?

Electroencephalography (EEG) is een bewezen techniek om hersenactiviteiten vast te leggen. Een vaak voorkomend probleem is dat EEG-signalen kunnen worden vervuild door oculaire artefacten zoals eye blink-activiteiten. Om een bevredigende cleaning van het onbewerkte EEG-signaal door artefacten met oogknippering te verkrijgen, gebruikt Mente Autisme een reeks algoritmen die in realtime worden toegepast, op een venster gebaseerd zijn en voldoen aan reeds bestaande methoden voor filtering en sampling.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de thuistherapie tijdens de hele sessie functioneert?

Gedurende de sessie controleert het Mente Autism-apparaat constant of elke sensor correct is geplaatst met optimale verbinding op hoofd. In de app kan de ouder of verzorger de status van elke sensor bekijken. Er wordt een waarschuwing gegeven via de app als er een probleem is en de sessie wordt gepauzeerd totdat de positie van de sensoren is hersteld. Als Mente Autism niet is verbonden met een tablet of telefoon en een sensor niet op zijn plaats is, stopt de sessie en wordt het LED-lampje op de hoofdband oranje. Als dit gebeurt, kunnen ouders / verzorgers opnieuw verbinding maken met de app om te controleren of alle sensoren correct zijn geplaatst. Ouders / verzorgers hebben ook controle over het volume van het apparaat (soundcheck), batterijbewaking en LED-meldingen die volledig worden uitgelegd in de gebruikershandleiding.

Hoe kan een medische professional Mente Autisme-gebruikers monitoren?

Medische professionals die zijn geautoriseerd door de ouders of verzorgers van de gebruiker, hebben op afstand toegang tot een dashboard van waaruit ze de dagelijkse prestaties van de gebruikers en de algehele voortgang kunnen observeren. Medische professionals kunnen high-definition EEG-resultaten downloaden. Statistieken over Alpha, Beta, Delta en Theta hersengolven worden gepresenteerd in een rapport dat wordt gegenereerd na elke therapiesessie. Medische professionals kunnen ook onbewerkte EEG-gegevens downloaden.

Kunnen we een hoofdtelefoon gebruiken in plaats van de meegeleverde oortelefoons?

Nee. De patiënt moet de oortelefoons gebruiken die zijn meegeleverd in de verpakking van het product.

Ontvang meer informatie over Mente Autisme

Tevens krijg je het direct te horen als er nieuws of updates zijn